Karaczun, ThinkTank Przyszłość dla Żywności: Dla dobra środowiska, należy ograniczyć produkcję mięsa

https://www.youtube.com/v/neVJrLW6Ixk?version=3

Najważniejszym wnioskiem płynącym z raportu “Talerz przyszłości” jest to, że musimy trochę zmienić nasze podejście do rolnictwa, do diety, dlatego, że sposób w jaki rozwijamy ten sektor zagraża w tej chwili przyrodniczym podstawom produkcji rolnej. Dosyć istotne jest, aby zrozumieć, że rolnictwo jest sektorem, który w pełni zależy od warunków środowiskowych i klimatycznych, czyli m.in. od długości okresu wegetacyjnego. Jednocześnie wpływa na te czynniki, zmieniając je i degradując. Musimy zmienić rolnictwo tak, aby było bezpieczne – powiedział Zbigniew Karaczun, ekspert Think Tanku Żywność dla Przyszłości, profesor w Katedrze Ochrony Środowiska i Dendrologii SGGW, w rozmowie z ISBnews.TV podczas 13. Europejskiego Forum Nowych Idei w Sopocie. ISBnews było patronem medialnym wydarzenia.
—————–
rozmawiała: Dominika Ostrowska
video: Borys Skrzyński
—————–
👉👉👉 Więcej informacji w serwisie ISBnews.TV
www.isbnews.tv/
www.linkedin.com/company/14790666/admin/
www.facebook.com/ISBnews-Informac…-547016962005593
twitter.com/AgencjaISB