Gantner, PFPŻ: Inflacja żywności utrzymuje się na relatywnie niskim poziomie

https://www.youtube.com/v/LlDJn3IzOis?version=3

Miniony kwartał był dosyć ciekawy. Z jednej strony mieliśmy duże obawy co do surowców, przede wszystkim do tego, co robiła z surowcami susza. Z drugiej strony mieliśmy do czynienia z powrotem do wyższej stawki VAT na żywność. Musimy także pamiętać o tym, że 1 lipca nastąpiła zmiana w cenach energii. Podwyżki, w tym dla zakładów przetwórczych, generowały dodatkowe koszty produkcji – powiedział Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, w rozmowie z ISBnews.TV.

👉👉👉 Więcej informacji w serwisie ISBnews.TV
www.isbnews.tv/
www.linkedin.com/company/14790666/admin/
www.facebook.com/ISBnews-Informac…-547016962005593
twitter.com/AgencjaISB